Varkensvlees 'Stroganoff' uit de römertopf |
Ingrediënten: 2 paprika's (liefst 1 rode en 1 groene) 1 winterwortel 1 ui 100 gr kleine champignons 400 gr magere varkenslappen 0,5 el boter 1 zakje Stroganoff sausmix 2,5 dl bouillon (blokje) 1 dl zure room (of room of koffieroom) 2 eetlepels sherry zout en peper |
Bereidingswijze: Verwijder van de paprika's de zaadlijsten en snijd de paprika's in stukjes. Snijd de wortel en ui in dunne plakjes. Vermeng de paprika, wortel, ui en champignons met het in reepjes gesneden vlees. Doe de massa over in de geprepareerde römertopf die met boter bestreken is. Giet er de bouillon over en roer er de sausmix door. Plaats de gesloten schotel in de oven, stel deze in op 200° C, en laat het gerecht in ca. 5 kwartier gaar stoven. Maak de ragout af met de room, sherry en zout en peper. |