Rundvlees in rode wijn |
Ingrediënten: 1 ui 2 laurierbladeren 6 jeneverbessen 1 kaneelstokje 300 gr winterwortel 750 gr runderrollade 1 dl bouillon 3 el olijfolie 2 el tomatenpuree 2 stengels bleekselderij 2 takjes rozemarijn, verse 2 takjes diepvriestijm 2 teentjes knoflook 0.5 fles wijn, rode zout peper |
Bereidingswijze: Pel en snipper de ui. Maak de bleekselderij en wortels schoon en snijd ze in plakjes. Pel de knoflook en snijd ze in dunne schijfjes. Schenk de wijn in een kom. Voeg de groenten en kruiden toe. Leg de runderrollade erin. Laat de rollade circa 8 uur marineren. Neem de rollade uit de marinade en dep hem goed droog met keukenpapier. Verhit de olie in een braadpan en bak de rollade rondom bruin. Schenk de marinade langs de rand van de pan erbij. Voeg ook de groenten uit de marinade toe. Roer de tomatenpuree en bouillon erdoor. Stoof de rollade in circa 2,5 uur zachtjes gaar. Neem de rollade uit de pan en houd hem warm onder aluminiumfolie. Verwijder de laurier, rozemarijn, jeneverbessen, tijm en het kaneelstokje uit het stoofvocht. Pureer de groenten in het stoofvocht met de staafmixer tot een gladde saus. Warm de saus nog even goed door. Snijd het vlees in plakken en leg ze op een warme schaal. Schep er wat saus over. Geef de rest van de saus erbij. Lekker met pasta of aardappelpuree. |