Sliptong met komkommersaus |
Ingrediënten: 4 sliptongen 1 komkommer 3 bosuitjes sap van een halve citroen zout en peper 4 el bloem 4 el vloeibare boter 125 ml creme fraiche 1½ el fijngehakte dille |
Bereidingswijze: Schil de komkommer en halveer hem in de lengte. Schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in stukjes van ongeveer 1 cm. Wrijf de sliptongen in met citroensap, zout en peper en wentel ze door de bloem. Verhit de margarine in een grote koekenpan en bak de sliptongen in 6-8 minuten goudbruin en gaar (keer ze halverwege). Leg de sliptongen op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak de bosui en de komkommer in het bakvet ongeveer 3-4 minuten. Roer de creme fraiche en de dille erdoor. Warm de saus zachtjes door. Voeg zout en peper toe en schep de saus over de tongen. Lekker met gebakken krieltjes en een frisse salade. |