Basis cremesoep



Ingrediënten:

Bloem
Boter
Water
Bouillionblokken
Eventueel kookroom
Champignons, asperges etc..

















Bereidingswijze:

Maak een bouillon van het water en de bouillonblokjes.
Maak een roux van de boter en de bloem. (smelt de boter
en roer de bloem er snel door, laat de boter niet bruin worden,
hoe bruiner de boter hoe donkerder de soep)
De verhouding is 1 deel boter 1 deel bloem.
Hoe meer roux en hoe minder water hoe dikker de soep.
Laat de roux kort gaar worden. Roer de (warme)bouillon in kleine beetjes
door de roux. Blijf steeds roeren / kloppen, anders krijg je klontjes.
Breng het geheel aan de kook. Voeg de bouillonblokjes, de kookroom
en de groenten die je wilt gebruiken toe. Kook de soep in
ongeveer 15 minuten gaar.

Een tip van Kitty:
Zij tipte dat bij een natriumarm dieet (of je wil gewoon wat minder
zout gebruiken) dan kun je ipv bouillonblokjes ook natriumarm zout
en lavas gebruiken. Hou er wel rekening dat de soep dan wat flauw kan
smaken als je het niet gewend bent
Ook de boter kun je vervangen door olie, dan wordt de soep wat magerder.

Wil je nu een ragout maken?
Maak dan een roux zoals boven beschreven en voeg naar believen melk toe totdat
je de gewenste dikte hebt bereik. Daarna kun je de ingrediënten
toevoegen zoals ei, gerookte kip, kalfsvlees etc.

Home