Bûche de Noël |
Ingrediënten: sap van 2 sinaasappels 2 el geraspte sinaasappelschil 3 el rum of cognac 1 l slagroom 4 el suiker 1 rol volkoren biscuitjes (ca 20 stuks) cacaopoeder |
Bereidingswijze: Doe het sinaasappelsap in een kom en laat daarin de schilletjes 1 uur weken. Schep de schilletjes eruit en leg ze in de rum of cognac. Zet een lange langwerpige schaal klaar. Klop de helft van de slagroom met de helft van de suiker. Doop elk koekjes even heel kort in de sinaasappelsap. Zorg dat de koekjes heel blijven. Besmeer 1 kant met een dunne laag slagroom. Plak de koekjes tegen elkaar. Maak 2 of 3 stapeltjes. Ga door tot alle koekjes op zijn. Leg alle stapeltjes horizontaal op de schaal en druk ze tegen elkaar aan. Er ontstaat nu een ‘boomstam’ . Klop de rest van de slagroom met de suiker stijf en besmeer de boomstam ermee. Zet de boomstam afgedekt in de koelkast. Bestrooi hem vlak voor het opdienen met de sinaasappelrasp en cacao. Garneer eventueel met chocolaatjes. |