Choco-cappuccino-munt-parfait
Voor 10 personen



Ingrediënten:

Olie om in te vetten
7 dl slagroom
325 gr suiker
6 eieren
6 eierdooier
1 zakje cappuccino oploskoffie
100 gr pure chocolade fijngehakt
1 chocoladecake in dunne plakjes
2 doosjes �after eight� mints

Voor de garnering
2 � dl frituurolie
2 sinaasappels
cacaopoeder


















Bereidingswijze:

Bestrijk een cakevorm (30 cm doorsnee) met olie
en bekleed hem met plastic folie, laat de folie
ruim over de randen hangen. Klop de slagroom met
de helft van de suiker stijf. Verdeel de slagroom
over 3 bakjes en bewaar in de koelkast. Doe 2 eieren,
2 dooiers en 50 gr suiker in een hitte bestendige kom.
Klop de eieren au-bain-marie tot het mengsel licht bindt.
Neem de kom uit de pan en klop vervolgens nog minimaal
5 minuten totdat het schuimig is. Schep 1 bakje slagroom
met de spatel door dit eimengsel en roer de oploskoffie erdoor.
Schep dit mengsel in de cakevorm en strijk glad. Plaats
de cakevorm 1 uur in de vriezer.

Doe de fijngehakte chocolade in een kom en laat deze au-bain-marie
smelten. Maak vervolgens met 2 eieren, 2 dooiers en 50 gr suiker
hetzelfde mengsel als hierboven beschreven. Schep het 2de bakje slagroom
erdoor met de gesmolten chocolade.

Neem de cakevorm uit de vriezer en beleg voorzichtig de eerste laag met
chocoladecake, daarna after eights en schep hierop het chocolademengsel
en strijk glad. Zet vervolgens weer 1 uur in de vriezer.

Doe de laatste 2 eieren, 2 dooiers en suiker in een kom en maak weer
hetzelfde mengsel als hierboven beschreven. Schep het laatste bakje slagroom
erdoor. Haal de vorm uit de vriezer en beleg weer met chocoladecake,
after eights en schep hierover weer het laatste eimengsel en strijk glad.

Dek de vorm af met plastic folie en zet minimaal 4 uur (maar liever 1 nacht)
in de vriezer. Verhit de frituurolie tot 180 graden. Maak nu de garnering.
Schil 2 sinaasappels met een dunschiller, schil zoveel mogelijk wit van de schil
en frituur de schillen goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Garneer met de schillen en de cacao. Snijd de parfait met een warm scherp mes.

Home