Crème cannelle |
Ingrediënten: 3 dl melk 2 dl room 2 kaneelstokjes 2 eierdooiers 3 eieren 250 gr suiker 1 tl kaneelpoeder |
Bereidingswijze: Verhit de melk en de room met 1 kaneelstokje in een pannetje (met dikke bodem) en laat dit 30 minuten trekken op een laag vuur. Meng de eierdooiers, de eieren en 100 gram suiker tot een romige crème en voeg het kaneelpoeder toe. Verwijder het kaneelstokje uit de melk en schenk deze in een dunne straal al roerend bij het eimengsel. Klop niet te hard want er mag niet teveel schuim ontstaan. Verwarm de oven voor op 120 graden. Zet voor de karamel 150 gram suiker met 1 ¼ dl water op in een steelpan met dikke bodem. Voeg het 2de kaneelstokje toe zodra de suiker in het water is opgelost. Verwijder het stokje zodra de suiker licht begint te kleuren. Neem de karamel van het vuur zodra deze een heldere diepbruine kleur heeft. Verdeel de karamel egaal over 4 timbaaltjes. Schenk, zodra de karamel gestold is het eimengsel erop. Zet de vormpjes in een klein bakblik en schenk er zoveel heet water bij dat de vormpjes half onder water staan. Laat de kaneelcrèmes in het bakblik 55 minuten tot 1 uur gaar worden in de oven. Laat de crèmes afkoelen tot kamertemperatuur en zet ze voor minimaal 4 uur in de koeling. (liever 1 nacht) Stort de crèmes op borden en garneer eventueel met de kaneelsokjes. |