Cr�me cannelle



Ingrediënten:

3 dl melk
2 dl room
2 kaneelstokjes
2 eierdooiers
3 eieren
250 gr suiker
1 tl kaneelpoeder













Bereidingswijze:

Verhit de melk en de room met 1 kaneelstokje in een pannetje
(met dikke bodem) en laat dit 30 minuten trekken op een laag
vuur. Meng de eierdooiers, de eieren en 100 gram suiker tot
een romige cr�me en voeg het kaneelpoeder toe. Verwijder het
kaneelstokje uit de melk en schenk deze in een dunne straal
al roerend bij het eimengsel. Klop niet te hard want er mag niet
teveel schuim ontstaan. Verwarm de oven voor op 120 graden.
Zet voor de karamel 150 gram suiker met 1 � dl water op in een
steelpan met dikke bodem. Voeg het 2de kaneelstokje toe zodra
de suiker in het water is opgelost. Verwijder het stokje zodra
de suiker licht begint te kleuren. Neem de karamel van het
vuur zodra deze een heldere diepbruine kleur heeft. Verdeel de
karamel egaal over 4 timbaaltjes. Schenk, zodra de karamel
gestold is het eimengsel erop. Zet de vormpjes in een klein
bakblik en schenk er zoveel heet water bij dat de vormpjes half
onder water staan. Laat de kaneelcr�mes in het bakblik 55 minuten
tot 1 uur gaar worden in de oven. Laat de cr�mes afkoelen tot
kamertemperatuur en zet ze voor minimaal 4 uur in de koeling.
(liever 1 nacht) Stort de cr�mes op borden en garneer eventueel
met de kaneelsokjes.

Home