Perziken op earl grey siroop |
Ingrediënten: 1 zakje 4 gr earl grey thee 175 gr suiker 1 kg niet al te rijpe perziken 2 tl gedroogde muntblaadjes 2 weckpotten a ½ liter Pan met een roostertje erin |
Bereidingswijze: Zorg dat de weckpotten uitgekookt zijn met soda, goed afspoelen met heet water en omgekeerd op een schone theedoek laten uitlekken. Breng een ½ liter water aan de kook, hang het theezakje erin en de thee ca 3 minuten laten trekken. Voeg de suiker toe. Suiker al roerend oplossen. Perziken halveren, pitten verwijderen en het schilletje verwijderen. Muntblaadjes heel grof hakken. Doe de perziken met de muntblaadjes in de weckpotten. Schenk de thee erbij tot de potten tot ca 2 cm onder de rand gevuld zijn.Sluit de potten af. Potten op een roostertje in een pan zetten. Pan vullen met lauwwarm water en de potten ca 20 minuten tegen de kook aan verwarmen. Potten in het water ca 15 minuten laten afkoelen. Potten uit het water nemen en op een theedoek laten afkoelen. Na afkoelen controleren of de potten goed gesloten zijn. (niet openmaken!!!!!) Laat de potten ca 1 week staan, dan zijn ze goed op smaak. De potten zijn 4 a 6 maanden houdbaar in een gesloten pot eenmaal geopend 3 a 5 dagen. |