Tiramisu



Ingrediënten:

125 ml dubbel sterke koffie
4 eierdooiers
40 gr suiker
250 gr mascarpone
5 el amaretto
3 eiwitten
125 gr lange vingers
1 el cacaopoeder






Bereidingswijze:

Zet de sterke koffie en laat deze afkoelen.
Klop in een kom de eierdooiers met 30 gram
suiker met de handmixer tot een dikke
lichtgele crème en meng de mascarpone en
de amaretto erdoor. Klop in een andere
kom de eiwitten stijf en voeg geleidelijk
10 gram suiker toe. Spatel het eiwit luchtig
door de dooiercrème en schenk de helft van
de crème in een schaal. Dompel de lange
vingers in de koffie en leg ze naast elkaar
op de crème. Schenk de rest van de crème
eroverheen en zet de schaal in de koelkast
om door en door koud te worden. Zeef vlak
voor het opdienen de cacao over de tiramisu.

Home