Runderbouillon zonder blokken |
Ingrediënten: 300 gr runderpoelet (aan 1 stuk) 1 mergpijpje 1 kleine ui (gesnipperd) 1 dunne prei (in stukken) 3 worteltjes (in stukken) 1 stengel bleekselderij (in stukken) 2 takjes peterselie 2 takjes tijm 1 laurierblaadje 1 stukje foelie 1 el zwarte peper korrels zout |
Bereidingswijze: Runderpoelet en mergpijpje in pan doen en 1 ½ liter water aan toevoegen. Onafgedekt aan de kook laten komen. Schuim de soep zodra hij aan de kook is af. Voeg de overige ingrediënten toe. Laat de bouillon onafgedekt 4 ½ uur trekken op een heel laag vuur. De soep mag NIET meer koken. Zeef de soep door een schone theedoek. Snijd het vlees klein en voeg weer toe aan de soep. Eventueel opsmaak brengen met zout. |