Gevulde paprika's |
Ingrediënten: 2 ½ dl gezeefde tomaten 150 gr rundergehakt 50 gr worteltjes (in blokjes) ½ dl rode wijn 3 augurken (fijn gehakt) 2 rode paprika's 2 sjalotjes (gesnipperd) 1 tl komijn 1 tl oregano 1 el olijfolie 1 laurierblad 1 teentje knoflook 1 tl paprikapoeder ½ knolselderij (in blokjes) kaneelpoeder witte peper zout |
Bereidingswijze: Fruit 1 ui 2 minuten in de olie. Voeg de wortel en de knolselderij toe. Pers de knoflook erboven uit en voeg het paprikapoeder toe. Fruit alles 4 minuten en blus af met de wijn. Voeg de gezeefde tomaten, het laurierblad, de oregano en de kaneel toe. Laat dit alles met de deksel op de pan zachtjes sudderen (20 minuten) Maak het gehakt aan met de komijn, zout en versgemalen peper, meng de ui en de augurk erdoor. Was de paprika's, snijd het kapje eraf (laat het kapje heel met het steeltje) en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika's met het gehakt mengsel en zet het kapje er weer op. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in. Breng de saus op smaak met zout en peper en verwijder het laurierblad. Giet de saus in de schaal en zet de paprika's erin. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de paprika's in 45 minuten gaar. Serveer met rijst en salade. |