Tempura met pikante dip |
Ingrediënten: 1 dl sherry 1 cm gemberwortel fijn geraspt 2 el suiker 5 el ketjap manis mespunt ve-tsin 50 gr rijstebloem 100 gr bloem ½ tl bakpoeder 2 eiwitten losgeklopt 3-4 dl ijskoud koolzuurhoudend water plantaardige frituurolie 12 grote garnalen 500 gr gemengde groenten: shii-take andere paddestoelen broccoli paprikareepjes groene aspergepunten etc. |
Bereidingswijze: Breng de sherry aan de kook en voeg de gemberwortel, suiker, ketjap en ve-tsin toe. Breng de saus opnieuw aan de kook, roer goed en laat 2-3 min zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en laat de saus trekken tot gebruik. Verwarm de oven voor op 80 graden. Maak het tempurabeslag door de bloem en het bakpoeder te zeven boven een kom. Voeg de eiwitten en het water toe en roer kort. Het mengsel moet klonterig blijven! Verhit de frituurolie tot 180 graden. Doop de garnalen in het beslag en frituur ze 2-3 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm in de oven. Frituur de groenten op dezelfde wijze. Serveer de tempura direct met de lauwwarme dipsaus. |