Atjar tjampoer |
Ingrediënten: 100 gr witte kool 100 gr taugé 100 gr prinsessenboontjes 100 gram worteltjes ˝ komkommer geschild zonder zaad in stukjes 4 groene lomboks 8 el azijn 3 el gesnipperde uien 2 gesnipperde teentjes knoflook 1 rode lombok ontpit en in lange repen 4 gepofte kemiries 1 ˝ tl gemberpoeder 2 tl koenjit 2 el suiker 1 spriet sereh zout |
Bereidingswijze: Was de groenten, en snijd alle groenten (kool, wortel, boontjes) in kleine stukjes. Halveer de groene lomboks in de lengte. Kook alle groenten, uitgezonderd de taugé. Laat de groenten uitlekken. Wrijf de uien, knoflook, kemiries, gemberpoeder, koenjit met wat zout tot een brij. Voeg er de azijn en de suiker aan toe en breng dit aan de kook. Doe er als de azijn kookt de voorgekookte groenten (boontjes, worteltjes, groene lomboks en komkommer) bij en op het laatst de kool en de taugé en de reepjes rode lombok. Laat dit alles nog 1 minuut doorkoken. (in jampotten lang houdbaar) |