Sauzen op basis van mayonaise |
Groene Saus: 200 gram spinazie - 5 takjes peterselie - 2,5 dl mayonaise. Kook de spinazie met de peterselie 2 minuten in water met wat zout. Laat eerst heel goed uitlekken en daarna uitknijpen. Fijnhakken of pureren en roer hierdoor de mayonaise. Remouladesaus: 1 el 'zure' augurken - 1 el zilveruitjes - 1 el kappertjes - 2 el verse kruiden (zoals peterselie, dragon, kervel en bieslook) - 2,5 dl mayonaise Hak alle ingrediënten zeer fijn. Dep ze droog en schep ze door elkaar. Roer hierdoor de mayonaise. Ravigotesaus: 1 kleine ui - 1 hardgekookt ei - 1 el peterselie, kervel en dragon - 2,5 dl mayonaise Hak alle ingrediënten zeer fijn. Dep ze droog met keukenpapier en roer ze door de mayonaise. Suedoise Saus: 1 tl mosterd - 1 dl mayonaise - 1 dl appelmoes - 1 tl mierikswortel (liefst vers of anders 2 tl gedroogde) Sambal-Mayonaise: Roer door 125 ml mayonaise 2 tl sambal oelek. Lekker bij gegrilde kip. |
Ansjovis-Mayonaise: Roer door 125 ml mayonaise 4 gepureerde ansjovisfilets (blikje) en 1 eetlepel fijngeknipte peterselie. Lekker als dipsaus bij rauwe groentes, zoals bleekselderij, bloemkool en wortel. Kerrie-Mayonaise: Roer door 125 ml mayonaise kerriepoeder of kerriepasta naar smaak en wat zeer fijn gehakte lente-ui. Lekker bij hardgekookte eieren. Chili-Mayonaise: Roer door 125 ml mayonaise 2 eetlepels chilisaus. Lekker bij pittig gekruide gehaktballetjes. Waterkers-Mayonaise: Roer door 125 ml mayonaise 2 eetlepels fijngeknipte waterkers. Lekker bij gegrilde, gerookte en gepocheerde zalm. Tartare-Mayonaise: Roer door 125 ml mayonaise 2 eetlepels fijngeknipte verse groene kruiden als peterselie, kervel, selderij en bieslook, een fijn gesnipperd augurkje en de dooier van een hardgekookt ei. Lekker bij mosselen en koude aardappelen. Tomaten-mayonaise: Roer door 125 ml mayonaise 2 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel kappertjes en 1 eetlepel fijn gesnipperde augurk. Lekker bij o.a. komkommer. |