Citroen kwarktaart



Ingrediënten:

100 g boter of margarine
200 g caf� noir (Verkade)
8 blaadjes witte gelatine
2 dl slagroom
2 eetlepels suiker
500 g citroenkwark (Almhof)
3 eetlepels citroensap
vruchten (perziken, aardbeien, kiwi)
� liter geklopte en gezoete slagroom
� eetlepel olie om in te vetten




Bereidingswijze:

De boter smelten in een kleine pan en laten afkoelen tot lauwwarm.
Intussen een springvorm (� 22 cm) invetten.
De koekjes met behulp van een deegrol (of in de keukenmachine) fijnmaken en
ze door de boter mengen. Het koekjesmengsel over de bodem van de springvorm
verdelen en met de bolle kant van een lepel goed aandrukken. De vorm in de
koelkast zetten en de bodem in � 30 minuten hard laten worden.
Intussen in een kom met ruim water de gelatine � 5 minuten laten weken.
In een andere kom de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf kloppen.
De kwark en de slagroom door elkaar roeren. In een pannetje het citroensap
met 2 eetlepels water aan de kook brengen en van het vuur halen.
De gelatine al roerend in het hete citroensap laten oplossen en iets laten afkoelen.
De gelatineoplossing door het kwarkmengsel roeren en de massa op de bodem
in de springvorm gieten. De taart in de koelkast in � 2 uur stijf laten worden.
De taart versieren met het fruit en toeven slagroom erop spuiten.

Home