Engelse mokkataart |
Ingrediënten: 80 gr kristal bloem 30 gr maïzena 6 eierdooiers 125 gr suiker 1 tl citroenrasp 3 eiwitten 250 gr boter 1 ½ el oploskoffie ½ el heet water 2 eierdooiers 100 gr witte basterdsuiker 1 zakje vanillesuiker 150 gr gehakte nootjes 1 el koffielikeur chocolaatjes mokkaboontjes |
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een springvorm in en bestuif deze met bloem. Klop de eierdooiers met de helft van de suiker en de citroenrasp tot een dikke romige massa die een lint vormt. Klop in een vetvrije kom met een schone garde de eiwitten met de rest van de suiker stijf. Spatel de eiwitten door de eierdooiers. Zeef in gedeelten de kristal bloem en de maïzena erboven en schep alles voorzichtig door elkaar. Doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in het midden van de oven in ca 30 minuten lichtbruin en gaar. Laat de taart iets afkoelen en verwijder de springvorm. Meng voor de mokkacrème de dooiers met de suiker. Klop dit mengsel au-bain-marie tot een romige crème die een lint vormt. Koel het mengsel daarna al kloppend af boven een bak ijswater. Roer de boter zacht met de vanillesuiker. Klop dit luchtig en meng het eierdooier mengsel door de boter. Roer alles tot een glad mengsel. Los de koffie op in het hete water en klop dit door de crème. Rooster de nootjes. Snijd de taart horizontaal door en sprenkel de koffielikeur erover. Bestrijk 1 plak met de crème en leg de andere plak erop. Bestrijk de zijkant met het mokkamengsel en rol deze door de nootjes. Bestrijk de bovenkant. En garneer met het overgebleven mengsel en de chocolaatjes en mokkaboontjes. |