Chocolade amandel envelopjes |
Ingrediënten: 1 pakje bladerdeeg 150 gr bitterkoekjes 150 gr amandelspijs 1 ei 4 el marmelade 50 gr blanke rozijnen 150 gr pure chocolade 100 gr poedersuiker 50 gr boter 2-3 el koud water |
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 190 graden. Laat de deeglapjes ontdooien en leg ze naast elkaar. Vet een bakplaat in. Verkruimel de bitterkoekjes. Meng de koekkruimels, amandelspijs, losgeklopt ei, marmelade en de rozijnen. Leg in het midden van ieder deeglapje een beetje vulling. Vouw de 4 deegpunten naar het midden en plak ze met wat water stevig dicht. Leg de envelopjes op de bakplaat en bak ze in 20-25 minuten bruin en gaar. Smelt voor het glazuur de chocolade au-bain-marie. Meng het poedersuiker er in gedeeltes door en roer de boter erdoor. Meng daarna het water erdoor en strijk het glazuur op de envelopjes. |