Chocolade amandel envelopjes



Ingrediënten:

1 pakje bladerdeeg
150 gr bitterkoekjes
150 gr amandelspijs
1 ei
4 el marmelade
50 gr blanke rozijnen
150 gr pure chocolade
100 gr poedersuiker
50 gr boter
2-3 el koud water

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Laat de deeglapjes ontdooien
en leg ze naast elkaar. Vet een bakplaat in. Verkruimel
de bitterkoekjes. Meng de koekkruimels, amandelspijs, losgeklopt ei,
marmelade en de rozijnen.

Leg in het midden van ieder deeglapje een beetje vulling. Vouw de
4 deegpunten naar het midden en plak ze met wat water stevig dicht.
Leg de envelopjes op de bakplaat en bak ze in 20-25 minuten bruin
en gaar. Smelt voor het glazuur de chocolade au-bain-marie. Meng het
poedersuiker er in gedeeltes door en roer de boter erdoor. Meng daarna
het water erdoor en strijk het glazuur op de envelopjes.

Home