Gevulde eieren met variaties |
Ingrediënten: 6 hardgekookte eieren 2 eetlepels mayonaise 1 theelepel mosterd peterselie, bieslook, tijm peper en zout |
Bereidingswijze: Het standaardrecept: snijd eieren doormidden en haal de dooiers eruit. Prak de dooiers met de overige ingrediënten en bewaar dit mengsel in de koelkast tot vlak voor serveren en vul dan de halve eieren (gebruik evt een spuitzak) Garneer bijvoorbeeld met cherrytomaatjes. Variatie: pesto-eieren 1,5 el pesto, 2 el olijfolie, 2 el parmezaanse kaas 4 plakjes ontbijtspek 4 blaadjes verse basilicum Meng pesto, olie en kaas met eigeel. Bak in droge koekenpak de plakjes ontbijtspek in ca. 3 minuten. Mengsel in eieren doen en garneren met stukjes spek en basilicum curry-eieren uitje, knoflook, 4 el yoghurt, 2 el citroensap, 1 el tomatenketchup, 1/4 tl komijn, 1 1/2 tl ketoembar, 1 1/2 tl chilipoeder, takjes verse koriander, peper en zout Ui fruiten met knoflook, chilipoeder, komijn en ketoembar Citroensap, ketchup, yoghurt, peper en zout erdoor en af laten koelen en mengen met eigeel. Garneren met takjes koriander. |