Provençaalse runderstoofpot |
Ingrediënten: 1 kg doorregen runderlappen in blokjes 2 uien in ringen 1 winterwortel in plakjes 250 gr kastagnechampignons in 4en 2 teentjes knoflook gehakt 1 rode paprika in blokjes 50 gr boter 1el olijfolie 125 gr magere spekblokjes 2 el bloem ½ fles rode wijn 1 pot vleesfond 2 el provençaalse kruiden 100 gr groene olijven |
Bereidingswijze: Verhit de boter en de olijfolie en bak hierin de spekblokjes. Schep ze uit de pan. Bak in hetzelfde vet het rundvlees. Schep het uit de pan bij de spekjes. Roerbak in wederom hetzelfde vet de ui, winterwortel, knoflook en de paprika 2 minuten. Voeg de bloem toe en bak deze even mee. Voeg de fond, de wijn, de kruiden en het vlees toe en laat dit minimaal 2 uur stoven. Voeg een half uur voor het einde de champignons en de olijven toe. Tip: -Gebruik in plaats van olijven afgespoelde zilveruitjes. -Gebruik in plaats van rundsvlees kip voor een coq au vin. |