Provençaalse runderstoofpot



Ingrediënten:

1 kg doorregen runderlappen in blokjes
2 uien in ringen
1 winterwortel in plakjes
250 gr kastagnechampignons in 4en
2 teentjes knoflook gehakt
1 rode paprika in blokjes
50 gr boter
1el olijfolie
125 gr magere spekblokjes
2 el bloem
� fles rode wijn
1 pot vleesfond
2 el provençaalse kruiden
100 gr groene olijven
Bereidingswijze:

Verhit de boter en de olijfolie en bak hierin
de spekblokjes. Schep ze uit de pan. Bak in
hetzelfde vet het rundvlees. Schep het uit de
pan bij de spekjes. Roerbak in wederom hetzelfde
vet de ui, winterwortel, knoflook en de paprika
2 minuten. Voeg de bloem toe en bak deze even mee.
Voeg de fond, de wijn, de kruiden en het vlees
toe en laat dit minimaal 2 uur stoven. Voeg een
half uur voor het einde de champignons en de olijven toe.

Tip:
-Gebruik in plaats van olijven afgespoelde zilveruitjes.
-Gebruik in plaats van rundsvlees kip voor een coq au vin.

Home