Ravioli met gehaktvulling |
Ingrediënten: Benodigdheden: 300 gr pastadeeg vulling: 1 ui fijngesnipperd 1 worteltje fijngeraspt 200 gr rundergehakt 1 el peterselie (fijngehakt) 3 el crèmes fraiche zout vers gemalen peper ¼ tl paprikapoeder 15 gr boter salieboter: 100 gr boter 1 el salie 200 gr rundergehakt 1 el peterselie 3 el crème fraiche |
Bereidingswijze: Maak terwijl het pastadeeg rust de vulling: Bak de ui en het worteltje in 15 gram boter tot de groenten zacht zijn. Laat het mengsel afkoelen in een kom en voeg het gehakt, de peterselie en de crème fraiche toe. Voeg naar smaak zout, peper en paprikapoeder toe en kneed alle ingrediënten goed door elkaar. Verdeel het deeg in 4 porties. Rol de porties 1 voor 1 uit tot een dunne rechthoekige lap met de pasta machine. Steek vormpjes uit. Leg op het deeg hoopjes vulling en leg er een vormpje overheen. Druk de randen stevig aan. Bewaar de ravioli tot gebruik tussen 2 theedoeken. Kook de ravioli in 6-8 minuten beetgaar. Smelt de boter van de salieboter in een steelpan. Roer de salie erdoor. Houd het geheel warm op een laag vuurtje. Giet de ravioli af in een vergiet en laat de pasta even uitlekken. Doe de pasta in een schaal en giet de boter erover heen. Serveer met geraspte parmezaanse kaas. |