Tjap tjoi voor 2 personen |
Ingrediënten: 4 teentjes knoflook ketjap manis scheutje gember siroop 2 kipfilets 1 rode en 1 gele paprika 1 grote wortel 6 grote champignons ˝ prei 3 grote paksoi bladeren handvol taugé 1 ui sesamolie oestersaus |
Bereidingswijze: Maak een marinade van 2 knoflookteentjes, een scheutje ketjap en wat gembersiroop. Snijd de kipfilets in lange dunne repen en marineer ze 30 minuten. Breng een pan met water aan de kook. Snijd de paprika’s en wortel in grove stukken, leg deze 1 minuut in het kokend water, giet snel af en spoel koud. Zet apart in een bak met koud water. Champignons en prei grof snijden. Snijd het paksoi blad van de harde nerf en snijd het in grove stukken. Voeg de uitgesneden nerf bij de wortel en de paprika. Snijd de ui in grote ringen en pers 2 teentjes knoflook. Laat de kipfilets uitlekken. Verhit een scheut sesamolie in een wok en doe de ui en de knoflook erin, bak tot het glazig is. Voeg de kipfilet toe. Voeg als de kip gaar is, de groenten toe. Doe er dan pas een flinke scheut oestersaus toe. Doe als laatste de taugé met de koolbladeren erbij. Direct opdienen. |