Zomerse roerbak |
Ingrediënten: 1 limoen of citroen 1 dikke teen knoflook 1 el abrikozen jam 1 el gedroogde Italiaanse kruiden zonnebloemolie 400 gr kipfilet 500 gr groene asperges 6 middelgrote aardappels 1 zoete ui 1 bosje verse basilicum zout en peper |
Bereidingswijze: Pers de limoen. Meng in een plastic zakje 2 el van het sap met de knoflook uit de pers, abrikozen jam, Italiaanse kruiden en 2 el olie. Snijd de kipfilet in zulke kleine plakjes dat ze in de wok snel klaar zijn. Schep het vlees in de marinade en marineer 2-8 uur. Haal het onderste gedeelte van de asperges en snijd ze in delen. Kook de aardappels in de schil en spoel ze koud. Snijd de bijna gare aardappels in parten. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de basilicum in reepjes. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Verhit de wok voor. Schenk er wat olie in en roerbak de kip in kleine gedeelten snel gaar. Schep alle kip uit de pan, voeg de ui toe en roerbak op hoog vuur 3 minuten. Temper de hitte tot half. Schep de aardappels erbij en roerbak 5 minuten. Schep de asperges door de schotel en roerbak nog eens 5 minuten. Schep als allerlaatste de kip erdoor en verwarm nog kort. Breng op smaak met zout, peper, citroensap en de basilicum. |