Gevulde kipfilet



Ingrediënten:

6 kipfilets
250 g kastanjechampignons, in plakjes
1 grote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
2 sneetjes wit casinobrood
3 blaadjes verse salie (of � theelepel gedroogde salie)
40 g boter
200 g blokjes mager rookspek
1 dl kippenbouillon
zout
versgemalen peper
1 glas witte port of witte wijn
2 dl koksroom








Bereidingswijze:

Snijd de kipfilets met een vlijmscherp mes zo in dat ze
gevuld kunnen worden. Snijd het brood zonder de korst in
piepkleine blokjes. Snipper de verse salie. Verhit de boter
in een koekenpan en bak hierin de spekblokjes uit tot ze
knapperig zijn. Voeg de champignons, de ui, de knoflook en
de salie toe en laat bakken tot het vrijgekomen vocht bijna
is verdampt. Blus af met bouillon, laat nog kort koken, breng
het op smaak met zout en peper en verdeel het mengsel in twee
gelijke delen. Het ene deel wordt voor de saus gebruikt en het
andere voor de vulling. Meng de broodblokjes door het deel
voor de vulling en zet dit in de koelkast. Bestrijk 6 velletjes
aluminiumfolie met wat boter. Verdeel de champignonvulling over
de kipfilets en rol deze strak in de folie. Leg ze tot gebruik
in de koelkast. Verwarm de oven voor op 220�C. Laat de
foliepakketjes op kamertemperatuur komen, leg ze naast
elkaar in een passende ovenschaal en zet ze 20 � 30 minuten in de
voorverwarmde oven. Laat daarna nog 10 minuten rusten voordat
ze worden uitgepakt. Maak intussen de saus. Verhit het
gereserveerde champignonmengsel met de port of de wijn
en de koksroom. Verdeel de in schuine plakken gesneden kipfilets
over de borden en schep er de saus over.

Home