Gevulde kipfilet |
Ingrediënten: 6 kipfilets 250 g kastanjechampignons, in plakjes 1 grote ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 2 sneetjes wit casinobrood 3 blaadjes verse salie (of � theelepel gedroogde salie) 40 g boter 200 g blokjes mager rookspek 1 dl kippenbouillon zout versgemalen peper 1 glas witte port of witte wijn 2 dl koksroom |
Bereidingswijze: Snijd de kipfilets met een vlijmscherp mes zo in dat ze gevuld kunnen worden. Snijd het brood zonder de korst in piepkleine blokjes. Snipper de verse salie. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de spekblokjes uit tot ze knapperig zijn. Voeg de champignons, de ui, de knoflook en de salie toe en laat bakken tot het vrijgekomen vocht bijna is verdampt. Blus af met bouillon, laat nog kort koken, breng het op smaak met zout en peper en verdeel het mengsel in twee gelijke delen. Het ene deel wordt voor de saus gebruikt en het andere voor de vulling. Meng de broodblokjes door het deel voor de vulling en zet dit in de koelkast. Bestrijk 6 velletjes aluminiumfolie met wat boter. Verdeel de champignonvulling over de kipfilets en rol deze strak in de folie. Leg ze tot gebruik in de koelkast. Verwarm de oven voor op 220�C. Laat de foliepakketjes op kamertemperatuur komen, leg ze naast elkaar in een passende ovenschaal en zet ze 20 � 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat daarna nog 10 minuten rusten voordat ze worden uitgepakt. Maak intussen de saus. Verhit het gereserveerde champignonmengsel met de port of de wijn en de koksroom. Verdeel de in schuine plakken gesneden kipfilets over de borden en schep er de saus over. |