Lasagne bolognese |
Ingrediënten: Saus: 3 el olijfolie 1 middelgrote ui in blokjes 1 stengel bleekselderij fijngehakt 1 kleine wortel gehakt 500 gr mager rundergehakt 1,8 dl melk 1,8 dl droge witte wijn 1,5 pomodori tomaten ontveld, ontpit en in blokjes 200 gr tomatenpuree uit blik (niet geconcentreerd) nootmuskaat zout chilipepersnippers lasagnevellen 200 gr geraspte pecorino kaas (parmezaan) 10 gr verse fijngehakte bladpeterselie |
Bereidingswijze: Saus: Verhit de olie en fruit de ui totdat hij glazig ziet. Voeg de selderij en de wortel toe en bak ongeveer 8 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het totdat het niet meer roze is. Roer de melk erdoor en laat zachtjes koken totdat hij verdampt is. Voeg de wijn toe en laat die ook verdampen. Voeg de tomaten en de puree toe. Nootmuskaat, zout en chili naar smaak. Breng de saus tegen de kook aan. Temper het vuur en laat de saus 3-4 uur sudderen. Lasagne: Vet een oven schaal in en verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de lasagnevellen indien nodig voor. Maak van de saus, de kaas en de vellen om en om een ovenschotel. En eindig met de kaas. Bestrooi het geheel met de fijngehakte kruiden. Bak de lasagne af in 35-40 minuten. |