Pizza Calzone



Ingrediënten:

pizzadeeg
1 ui
2 tomaten
150 g rauwe ham
2 mozzarellakaasjes
1 pot sugo met olijven
(tomatensaus, 400 gr, Buitoni)
versgemalen zwarte peper
40 g Parmezaanse kaas
1 eetlepel oregano
2 eetlepels bestuif bloem
deegroller
bakpapier



Bereidingswijze:

De ui pellen en snipperen. De tomaten wassen en in plakjes
snijden. De ham in reepjes snijden. De mozzarella in
plakjes snijden. In een pan de rest van de olie verhitten,
hierin de ui � 3 minuten zachtjes bakken en de tomatensaus
toevoegen. De oven voorverwarmen op 225�C of gasovenstand 5.
De bakplaat bekleden met bakpapier. Het aanrecht en
de deegroller bestuiven met bloem. Het deeg in vier
stukken verdelen. De deegstukken tot een bal vormen
en uitrollen tot vier ronde lappen (� � 23 cm.
Achtereenvolgens over ��n helft van elke pizzabodem
verdelen: tomatensaus, tomaat, mozzarella, ham, peper,
Parmezaanse kaas en oregano. De rand van de bodems
bestrijken met water, de pizza's dubbelvouwen, de randen goed
aandrukken en ze � 1 cm omvouwen.De pizza's op de bakplaat
leggen en ze in het midden van de oven in � 30 minuten
goudbruin bakken.

Home