Runderstoof met bier |
Ingrediënten: 1 kg rundstoofvlees in grove stukken gesneden 100 gr gerookt mager spek in blokjes 2 uien gehakt 2 el olie 4 el boter 1 flesje bier 3 dl runderfond (of nog een flesje bier) 2 el wijnazijn 1 takje of snuf tijm 1 blad laurier 250 gr kleine champignons beurre manie van 1 el bloem en 1 el boter gehakte peterselie zout |
Bereidingswijze: Droog het vlees af en braad het met het spek in de olie en de helft van de boter,totdat het een mooie kleur heeft. Giet het bier, de fond en de azijn in de pan, voeg de tijm, laurier en zout toe en laat het vlees in 3 a 4 uur op een heeeeel klein pitje gaar sudderen. Bak de champignons in de rest van de boter in een koekenpan tot ze hun vocht verloren hebben. Bestrooi met zout. Prak de bloem en de boter samen tot een beurre manie en voeg die al roerend bij de stoofpot. Laat binden en kook nog 5 minuten door. Doe de champignons bij het vlees, bestrooi met peterselie en serveer. |