Vlaams stoofpotje |
Ingrediënten: 30 gr boter 600 gr runderlappen in blokjes 4 sjalotten in 4en 1 flesje Belgisch bier 2 sneden bruin brood zonder korst 2 el mosterd 2 laurier blaadjes 1 winterwortel in halve plakken 400 gr witte kool in grove stukken 500 gr aardappels in stukken van 3 cm zout peper 1 el maïzena |
Bereidingswijze: Bak het vlees in de boter rondom bruin. Voeg de sjalotten toe en bak deze 2 min mee. Schenk het bier in de pan met evenzoveel warm water. Brood met mosterd bestrijken en met de laurier in de pan doen. Pan afdekken en het vlees 2 uur laten stoven. Wortel, kool en aardappelen toevoegen en het gerecht in 60 minuten gaar laten worden, af en toe omscheppen. Op smaak brengen met zout, peper en mosterd. Maïzena losroeren met 3 el water en het braadvocht ermee binden. |