Vlaams stoofpotje



Ingrediënten:

30 gr boter
600 gr runderlappen in blokjes
4 sjalotten in 4en
1 flesje Belgisch bier
2 sneden bruin brood zonder korst
2 el mosterd
2 laurier blaadjes
1 winterwortel in halve plakken
400 gr witte kool in grove stukken
500 gr aardappels in stukken van 3 cm
zout
peper
1 el maïzena
Bereidingswijze:

Bak het vlees in de boter rondom bruin. Voeg de sjalotten
toe en bak deze 2 min mee. Schenk het bier in de pan met
evenzoveel warm water. Brood met mosterd bestrijken en
met de laurier in de pan doen. Pan afdekken en het vlees 2 uur
laten stoven. Wortel, kool en aardappelen toevoegen en het
gerecht in 60 minuten gaar laten worden, af en toe omscheppen.
Op smaak brengen met zout, peper en mosterd. Maïzena losroeren met
3 el water en het braadvocht ermee binden.





Home