Zomerschotel



Ingrediënten:

4 tomaten
1 grote komkommer
200g sperziebonen
2 eieren
150g ham
1 ui
0,5dl mayonaise
0,5dl yoghurt
peper
zout
gehakte peterselie
Bereidingswijze:

Maak de sperziebonen schoon en kook ze in een pan met een beetje water en
zout in ongeveer 10 -15 minuten beetgaar. Laat ze dan uitlekken en afkoelen.
Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten.
Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijdt ze in plakjes.
Ontvel de tomaten en snijdt ze in partjes. Schil de komkommer en snijdt
ze in dunne plakjes. Snijdt de ham in blokjes. Doe de sperziebonen in een
schaal en schep er de komkommer, tomaten, eieren en ham door. Maak de ui
schoon en snipper deze heel fijn. Meng in een kom de yoghurt en de mayonaise
door elkaar en roer er de ui, peterselie en peper door. Schep deze saus door
de salade. Lekker met gebakken aardappelen.

Home