Zomerschotel |
Ingrediënten: 4 tomaten 1 grote komkommer 200g sperziebonen 2 eieren 150g ham 1 ui 0,5dl mayonaise 0,5dl yoghurt peper zout gehakte peterselie |
Bereidingswijze: Maak de sperziebonen schoon en kook ze in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 10 -15 minuten beetgaar. Laat ze dan uitlekken en afkoelen. Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijdt ze in plakjes. Ontvel de tomaten en snijdt ze in partjes. Schil de komkommer en snijdt ze in dunne plakjes. Snijdt de ham in blokjes. Doe de sperziebonen in een schaal en schep er de komkommer, tomaten, eieren en ham door. Maak de ui schoon en snipper deze heel fijn. Meng in een kom de yoghurt en de mayonaise door elkaar en roer er de ui, peterselie en peper door. Schep deze saus door de salade. Lekker met gebakken aardappelen. |