Appeltaart |
Ingrediënten: 300 gr bloem 100 gr witte basterd suiker 1 mespunt zout 200 gr koude harde (room)boter 1 ei 1 kilo stevige appels 100 gr rozijnen 2 el custard poeder 1 zakje vanillesuiker kaneel (naar smaak) suiker naar smaak (voor bij de vulling) |
Bereidingswijze: Meng in een kom de bloem, basterdsuiker en het zout door elkaar voeg eventueel wat kaneel toe om het geheel wat pittiger te maken. Snijd de boter in stukjes en schep ze door de bloem. Klop het ei los en voeg dit aan het geheel toe. Kneed alles met een koele hand tot een deegbal (of gebruik de mixer met deeghaken) Vet een springvorm in (24cm). Druk ongeveer ¾ van het deeg uit in devorm. Zet de rest van het deeg even in de koelkast samen met de vorm. Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de appels en snijd ze in stukken. Meng de appel met de rozijnen, custard, kaneel en de vanillesuiker. Stort dit geheel in de beklede vorm. Voeg bij het overige deeg zoveel suiker, kaneel en bloem dat het uiteen valt in kleine brokjes. En verdeel over de vorm. Duw de deegrand wat naar beneden zodat het eengeheel vormt. Bak de taart 1 richel onder het midden in de oven in ca 1 uur gaar. |