Vruchtenschuimtaart |
Ingrediënten: 4 eiwitten 200 gr poedersuiker 2 zakjes vanillesuiker ½ liter slagroom 3 el suiker 100 gr amandelschaafsel 4 el jam 100 gr fruit |
Bereidingswijze: Oven voorverwarmen op 140 graden. Teken op bakpapier 3 cirkels van 20 cm en vet deze in met boter. Klop de eiwitten zeer stijf en klop de suiker en de vanillesuiker er in gedeelten door.Voeg steeds pas suiker erdoor als het eiwit weer stijfgeklopt is. Strijk het eiwit uit over de cirkels. Laat het schuim in de oven met de deur op een kier in 1 ½ uur drogen. Het voelt dan stevig aan. Neem het schuim van de bakplaat en laat het afkoelen op een rooster. Klop de slagroom stijf met de suiker, marmer de jam en het amandelschaafsel door de slagroom. Bestrijk 2 cirkels met de slagroom en stapel ze op elkaar. Dek af met de laatste cirkel en bestrijk het midden heel dun met jam. Verdeel het fruit erover. |