Zabaglione



Ingrediënten:

4 eierdooiers
50 gr suiker
175 ml marsala of muskaatwijn
lange vingers (of koekrolletjes)










Bereidingswijze:

Dit gerecht wordt lauwwarm gegeten. Dat houdt in
dat het op het laatste moment au-bain-marie klaargemaakt
moet worden. Plaats een glazen schaal op een steelpan
die met een beetje water gevuld is. De schaal mag het
water niet raken. Zet 4 glazen coupes klaar.

Doe de eierdooiers met de suiker in de glazen schaal en
klop de dooiers met de mixer tot een schuimige witte
massa. Breng intussen het water in de steelpan aan de
kook. Schenk een beetje marsala in de schaal en klop
de drank goed door de massa. Blijf kloppen tot het
eimengsel bindt en lobbig is geworden. De zabaglione hangt
nu als een dik lint aan de garde. Verdeel de zabaglione
over de (wijn) glazen en steek in elk glas een koekje.

Home