Zeljonyj bosjtsj |
Ingrediënten: 3 eieren hardgekookt 4 el zonnebloemolie 1 ui fijngesneden 1 runderbouillon 1 grote aardappel in blokjes 100 gr verse spinazie 1 bosje dille 1 bosje peterselie zout en peper 1 ¼ dl zure room |
Bereidingswijze: Pel de eieren en snijd ze in partjes. Snijd al het groen fijn. Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui 4 minuten. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de aardappelblokjes toe en zet het vuur laag. Kook de aardappelblokjes in 10 minuten gaar. Voeg de spinazie toe en kook nog 13 minuten. Neem de pan van het vuur en roer de dille en de peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Pureer de soep grof. Warm de soep zonodig nog even door en verdeel hem dan over de borden. Garneer met partjes ei en 1 el zure room. |