Gegrilde champignons



Ingrediënten:

1 teentje knoflook
zout, peper
� theelepel Proven�aalse kruiden
3 takjes peterselie, fijngeknipt
3 eetlepels olijfolie
1� eetlepel citroensap
250 g (grote) grotchampignons
2 eetlepels droge witte wijn
keukenpapier




Bereidingswijze:

De knoflook pellen en fijnmaken (met behulp van keukenmachine of vijzel) met
zout, peper en Proven�aalse kruiden. Tweederde van de peterselie vermengen met
2 eetlepels olie en 1 eetlepel citroensap. De champignons schoonvegen met
keukenpapier en de steeltjes op gelijke hoogte van de hoedjes afsnijden (steeltjes bewaren)
Het knoflookmengsel in een kom over de champignons schenken, goed door elkaar
mengen en dit � 30 minuten laten staan, regelmatig omscheppen.
De grill voorverwarmen op de hoogste stand. Intussen de champignonsteeltjes
fijnhakken en deze in een pannetje verhitten met de wijn en de rest van de olie en
het citroensap. Op hoog vuur in � 2 minuten iets laten inkoken.
De champignons op het rooster leggen en vlak onder de grill � 6 minuten bakken,
halverwege keren. De rest van de peterselie fijnknippen, de champignons op
de borden leggen en de saus eromheen sprenkelen. De peterselie erover strooien en
dit gerecht serveren met een baguette.

Home