Gevulde champignons met gehakt



Ingrediënten:

16 grote champignons
200 gr gehakt, liever tartaar
1 el citroensap
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
4 takjes peterselie
2 el paneermeel
� el olijfolie
1 tl tijm
zout
peper
1 el geraspte parmezaanse kaas
1 tl bouillonpoeder



Bereidingswijze:

Veeg de champignons schoon. Haal de steeltjes voorzichtig
uit de hoed en doe ze met de sjalotten en de knoflook in
de keukenmachine en hak dit zeer fijn.

Besprenkel de hoedjes met citroensap. Meng het gehakt met
het sjalottenmengsel. Knip de peterselie erboven, doe de
tijm erbij, voeg 1 el paneermeel, � el olijfolie, wat zout
en peper toe. Vul de champignons met dit mengsel. Doe bij
het bouillonpoeder 1 dl warm water en verdeel dit over de
schalen. Zet hierin de champignons. Vermeng de kaas met
het overgebleven paneermeel en verdeel dit over de champignons.

Zet tot bereiding in de koelkast. Verwarm de oven voor op
200 graden en bak de champignons af in 20 minuten in het
midden van de oven. Gebruik eventueel nog de grillstand
om ze extra mooi bruin te laten worden.

Home