Gevulde champignons met gehakt |
Ingrediënten: 16 grote champignons 200 gr gehakt, liever tartaar 1 el citroensap 2 sjalotjes 1 teentje knoflook 4 takjes peterselie 2 el paneermeel ½ el olijfolie 1 tl tijm zout peper 1 el geraspte parmezaanse kaas 1 tl bouillonpoeder |
Bereidingswijze: Veeg de champignons schoon. Haal de steeltjes voorzichtig uit de hoed en doe ze met de sjalotten en de knoflook in de keukenmachine en hak dit zeer fijn. Besprenkel de hoedjes met citroensap. Meng het gehakt met het sjalottenmengsel. Knip de peterselie erboven, doe de tijm erbij, voeg 1 el paneermeel, ½ el olijfolie, wat zout en peper toe. Vul de champignons met dit mengsel. Doe bij het bouillonpoeder 1 dl warm water en verdeel dit over de schalen. Zet hierin de champignons. Vermeng de kaas met het overgebleven paneermeel en verdeel dit over de champignons. Zet tot bereiding in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de champignons af in 20 minuten in het midden van de oven. Gebruik eventueel nog de grillstand om ze extra mooi bruin te laten worden. |