Pastasalade |
Ingrediënten: 200 gr gerookte zalm 150 gr pasta 4 eieren 5 el olie ½ dl melk 2 lente-uitjes sap van een halve citroen 1 el geraspte mierikswortel 3 el bieslook 75 gr gepelde walnoten grof gehakt 75 gr waterkers of veldsla peper en zout |
Bereidingswijze: Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Klop de eieren los met melk, peper en zout. Verwarm de olie in de pan en voeg het eimengsel toe. Verwarm het eimengsel al roerende tot het begint te stollen en rul wordt. Snijd de zalm in brede repen en de lente-uitjes in kleine ringetjes. Klop in een slakom het citroensap, de olie (4 el), mierikswortel, bieslook, en zout en peper naar smaak tot een dressing. Giet de pasta af en schep de pasta direct met het roerei en de helft van de zalm en de walnoten door de dressing. Verdeel de waterkers over 4 borden en schep de pasta salade erop. Verdeel de lente-uitjes en de rest van de zalm en de walnoten eroverheen. Lekker met vers geroosterd brood. Probeer deze salade ook eens met gerookte kip |