Goulash a la Marieke |
Ingrediënten: 600 gram doorregen runderlappen 1 klontje boter 50 gr spekreepjes 1 grote ui 2 tenen knoflook 4 paprika’s (rood en groen) 1 winterwortel 1 bakje champignons 1 prei 2 el bloem 3 tl chilipoeder 1 blikje tomatenstukjes 2 dl rode wijn 2 dl bouillon 2 tl tijm 2 vastkokende aardappels 200 gr sperziebonen |
Bereidingswijze: Snijd het vlees in stukjes en bak het in de boter en met de bloem bruin. Voeg alle groenten en de aardappels toe en bak het geheel ongeveer 5 minuten. Bak hierna de chilipoeder even mee. Voeg de tomatenstukjes en de bouillon (warm) met de wijn toe. Voeg de tijm toe en laat het geheel ongeveer 2 uur sudderen. (totdat het vlees bijna uit elkaar valt en de sperziebonen bijna zacht zijn) |