Rijstschotel Balkan uit de römertopf



Ingrediënten:

250 gr rijst
1 l tomatensap (pak)
200 gr gesnipperde uien
2 groene paprika's in reepjes
2 courgettes in plakjes
1 tl paprikapoeder
2 teentjes fijngehakte knoflook
20 gr boter
1/8 liter (magere) yoghurt
1 bosje fijngehakte peterselie
75 gr geraspte kaas
Bereidingswijze:

De gewassen rijst in een geprepareerde Römertopf leggen en overgieten
met het tomatensap. De uien, paprika's en courgettes er doorroeren.
Het mengsel bedekken met klontjes boter en het geheel in de geprepareerde en
gesloten Römertopf ca. 1,5 uur stoven in een oven van 220° C.
Vervolgens de yoghurt vermengen met de kruiden, over de rijst gieten en het
gerecht daarna bestrooid met de geraspte kaas nog 8 minuten in de "open" schotel
nabakken. Opdienen in de Römertopf.




Home