Rijstschotel Balkan uit de r�mertopf |
Ingrediënten: 250 gr rijst 1 l tomatensap (pak) 200 gr gesnipperde uien 2 groene paprika's in reepjes 2 courgettes in plakjes 1 tl paprikapoeder 2 teentjes fijngehakte knoflook 20 gr boter 1/8 liter (magere) yoghurt 1 bosje fijngehakte peterselie 75 gr geraspte kaas |
Bereidingswijze: De gewassen rijst in een geprepareerde R�mertopf leggen en overgieten met het tomatensap. De uien, paprika's en courgettes er doorroeren. Het mengsel bedekken met klontjes boter en het geheel in de geprepareerde en gesloten R�mertopf ca. 1,5 uur stoven in een oven van 220� C. Vervolgens de yoghurt vermengen met de kruiden, over de rijst gieten en het gerecht daarna bestrooid met de geraspte kaas nog 8 minuten in de "open" schotel nabakken. Opdienen in de R�mertopf. |