Spaanse kip uit de r�mertopf |
Ingrediënten: 1 grote kip 1 el paprikapoeder 1 rode paprika 1 klein blikje ma�skorrels 100 gr worteltjes 250 gr gehakt 75 gr geraspte oude kaas 750 gr geschrapte krielaardappeltjes 1 dl sherry (medium of droog) |
Bereidingswijze: Wrijf de kip in met ongeveer de helft van het paprikapoeder. Snijd 1/4 van de schoongemaakte paprika in piepkleine stukjes en de rest in repen. Giet de ma�s af en snijd de worteltjes in stukjes van ca. 3 cm. Kneed het gehakt met de geraspte kaas, de paprikastukjes, 2 eetlepels ma�s en peper en zout naar smaak. Vul de kip met ca. 1/3 van het gehaktmengsel en draai van de rest kleine balletjes. Schep de helft van de krielaardappeltjes en wortelstukjes in de geprepareerde R�mertopf, strooi er peper en zout naar smaak over en leg de gevulde kip erop. Verdeel de rest van aardappeltjes, wortelstukjes, de ma�s, de paprikarepen en gehaktballetjes rondom de kip. Bestrooi met de rest van het paprikapoeder en schenk er de sherry en ca. 1 dl water bij. Zet de gesloten R�mertopf onder in de koude oven, stel de oven in op 200� C en laat het gerecht in 1 uur en een kwartier bijna gaar worden. Verwijder dan het deksel en laat de kip in ca. 15 minuten een goudbruin korstje krijgen. Lekker met (IJsberg)sla. |