Gestoofd rundvlees uit de römertopf |
Ingrediënten: 500 gr rundvlees (van de schouder) mosterd bosje soepgroenten (of uit de diepvries) 1 ui 2 tomaten 100 gr champignons 1 dl rode wijn 20 gr boter |
Bereidingswijze: Wrijf het vlees in met mosterd, wikkel het in aluminiumfolie en leg het 24 uur in de koelkast. Wrijf met keukenpapier de mosterd er weer af en bestrooi het vlees daarna met zout en peper naar smaak. Leg het aansluitend in een geprepareerde Römertopf met daaromheen de kleingesneden soepgroenten, gehalveerde ui, de in vieren gesneden tomaten, champignons en de rode wijn. Leg daarop hier en daar een klontje boter, sluit de Römertopf en zet hem 1,5 ā 2 uur in een niet voorverwarmde oven. Laat het vlees daarna 10 minuten rusten in de uitgeschakelde oven en snijd er dan plakken van. Zeef het braadvocht boven een aparte pan of kom en proef of het pittig genoeg is. Lekker met Pasta (naar keuze) en een frisse Salade. |