Kip in witte wijnsaus uit de römertopf |
Ingrediënten: 1 braadkip (of kipdelen) 30 gr boter 2 uien 1/8 l bouillon 200 gr champignons 1 teen knoflook 1 laurierblad ¼ l witte wijn 1 dl slagroom tijm, peterselie |
Bereidingswijze: Verdeel de kip in 4 stukken, wrijf deze in met peper en zout en braad ze in de boter kort aan. Leg de stukken kip dan in een geprepareerde Römertopf, voeg de gesnipperde ui, het uitgeperste teentje knoflook, de in dunne plakjes gesneden champignons, laurier, tijm naar smaak, de bouillon en de witte wijn toe. Leg het deksel op de Römertopf en zet het 1 uur in een niet voorverwarmde oven van 220° C. Haal de stukken kip er even uit en houd ze warm. Roer de slagroom door het braadvocht, smelt er een klontje boter in en maak de saus op smaak af met peper en zout. Schenk de saus over de kip en garneer met fijngeknipte peterselie. Lekker met b.v. pasta en een salade. |